Over Ons

     
   
 

Ons gezin bestaat uit Ben en Jacqueline met twee jongens Robin en Kevin. Alleen Kevin woont nog thuis. Wij wonen in Delden in Overijssel, dat ligt tussen Almelo en Enschede. 

Wij hebben vroeger twee katers gehad, dat waren geen raskatten. Deze hebben wij respectievelijk 17 en 13 jaar liefdevol verzorgd. 

Het leek ons leuk eens een nest met jongen mee te maken, maar dan wel van een raspoes. Bij een raskat wordt er gefokt op het karakter, gezondheid, bouw en tekening. We wilden graag poezen die goed samen kunnen met kinderen. We hebben gekozen voor de Brits korthaar, een ras om verliefd op te worden. Onze jongens (en wijzelf uiteraard) zijn inderdaad stapelgek op onze poezen.


Dit ras wordt ook wel de "teddybeer" onder de poezen genoemd. Het imposante uiterlijk vormt een ideale combinatie met het zachtaardige karakter. De kleurslag Black Silver Tabby Spotted spreekt ons het meest aan, net een witte tijger ! Voor de foto hier boven loopt Britt even in de sneeuw.

Op dit moment hebben we de poezen Balou, Bailey en ChloŽ. Wij willen niet meer dan 3 poezen om daar jaarlijks een nestje bij te nemen. Door als cattery klein te blijven, kunnen we meer aandacht geven aan de kittens zo dat ze beter gesocialiseerd raken.
Onze poezen komen niet buiten, maar hebben een ruim huis ter beschikking.

Wij zijn lid van de kattenvereniging Felikat (zie www.felikat.nl) en Rasclub Brits Korthaar (onderdeel van Felikat).