N-nest

 
 
Balou (links) kwam 3 februari 2016 terug van een logeerpartij bij de dekkater Spike. Deze kater heeft mooi licht zilver met intensief zwarte vlekken. Wilt u meer weten over de kater, kijk dan op de volgende website: http://silver-calluna.webklik.nl/page/cattery-silver-calluna

Op 27 maart is Balou al 8 weken zwanger en 1130 gram gegroeid sinds ze terug is van de dekkater.
Helaas verliest ze al een week voor de uitgerekende datum het vruchtwater. In overleg met de dierenarts werd er enkele dagen later een echo gemaakt. Alles is verder in orde, er werden 3 kloppende hartjes waargenomen. Op haar 63ste zwangerschapsdag zouden de kittens moeten komen door wee-opwekkers of desnoods door een keizersnede. Maar gelukkig beginnen op zondag 3 april 's morgens om 11 uur de weeŽn vanzelf.

Tegen 13.00 uur toch de dierenarts laten komen omdat het kitten naar ons idee al erg lang in het geboortekanaal zat en er leek te weinig ontsluiting te zijn. De dierenarts moest inderdaad helpen om de opening wat ruimer te maken. Gelukkig kwam wel het kopje eerst. Bij de geboorte keken we op de klok: 14.20 uur werd het eerste poesje geboren. Precies de tijd die onze jongste zoon 4 dagen eerder genoemd had!!! Omdat de dierenarts zijn voorspelling ook al gehoord had toen zij de echo maakte, was zij ook heel erg verbaasd over deze juiste voorspelling. Het tweede poesje kwam al 20 minuten later, het derde om 17.15 uur en het vierde poesje om 19.55 uur.

Helaas bleek het eerstgeboren poesje de volgende dag geel-groene vloeistof over te geven. Weer de dierenarts er bij gehaald. Mogelijk vocht (vruchtwater) in de longen of een soort reflux vanwege slechte darmperistaltiek? We zullen het nooit weten. Het kitten overleed enkele uren later na dat de dierenarts twee spuitjes had gegeven (om vocht uit de longen te krijgen en om darmwerking te bevorderen).

Gelukkig groeiden de overgebleven 3 poesjes voortreffelijk. Moeder Balou blijkt bij haar eerste nestje net zo'n geweldige moeder te zijn als haar eigen moeder Bibi.

 

 

  kleur naam geboortetijd geboortegewicht beschikbaarheid nieuwe eigenaar
  silver tabby spotted - 14.20 uur 102 gram overleden -
silver tabby spotted Nora 14.40 uur 106 gram besproken Daphne en Hajo
silver tabby spotted Nala 17.15 uur 116 gram besproken Daphne en Hajo
silver tabby spotted Noesje 19.55 uur 102 gram besproken Elske

 

Wilt u de foto's van het N- nest van Balou zien, klik dan op de foto hier onder.
 
 
Wilt u meer weten over vorige nesten die in onze cattery geboren zijn, klik dan op de links hier onder.
 
A- nest
B- nest
C- nest
D- nest
E- nest
F- nest
G- nest
H- nest
 I-nest
J- nest
L- nest
M- nest
 
 
Wilt u een kort filmpje zien, klik op de volgende links:

-  Geboorte
-  C-nest  3 katertjes ravotten
D-nest met Bibi

D-nest
F-nest dansende poesjes

F-nest 5 weken