M-nest

 
Bibi (links) kwam 18 september 2015 terug van een logeerpartij bij de dekkater Spike. Deze kater heeft mooi licht zilver met intensief zwarte vlekken.

Op 3 oktober bleek dat Bibi de laatste 2 weken 200 gram gegroeid was. Ook begonnen haar tepeltjes roze te kleuren, op te zwellen en de haren rondom begonnen te wijken. Ze was dus zwanger. Uiteindelijk is ze op 18 november 1600 gram aangekomen tijdens haar zwangerschap.
 

Op Bibi's verjaardag, op 21 november zagen we 's nachts om 2.30 uur dat Bibi haar eerste kitten gewoon bij ons op bed ter wereld had gebracht. Alles was in orde. Het vreemde was, dat dit de eerste keer was dat ze ons niet heeft gewaarschuwd met gemiauw. En ook hadden we geen teken gezien dat de vliezen al waren gebroken. Een verrassing dus dat het zo snel ging. Na 2 uur had ze een mooi compleet nest van 4 spotted kittens.

Helaas is er na 1 dag een kitten overleden. Deze bleek de eerstgeborene te zijn die na een dag 6 gram afgevallen was. Wij hebben geprobeerd dit kitten extra vaak aan een tepel te leggen bij Bibi om te zorgen dat ze wel moedermelk binnen kreeg. Ze pakte echter geen tepel en ook kunstmelk via een speentje lukte niet omdat ze geen zuigreflex leek te hebben. De dierenarts er nog bijgehaald, hij spoot 2 x 1ml fysiologische zoutoplossing in tegen uitdroging. Toen de dierenarts een half uur weg was, was ze al overleden. Erg jammer van zo'n mooi kitten waar ogenschijnlijk niets aan mankeerde. Gelukkig heeft Bibi dit verlies niet merkbaar door.

De jongen vertrokken na 13 weken naar de nieuwe eigenaren.

 
  kleur naam geboortetijd geboortegewicht beschikbaarheid nieuwe eigenaar
  silver tabby spotted   2.30 uur 102 gram overleden  

 

silver tabby spotted Maya 2.50 uur 116 gram besproken Desiree van Dam
silver tabby spotted Missty 4.15 uur 111 gram besproken Carla en Frank 
silver tabby spotted Mali 4.40 uur 121 gram besproken Desiree van Dam

 

Wilt u de foto's van het M- nest van Bibi zien, klik dan op de foto hier onder.