Bailey

Klik hier om Britt's foto's te bekijken  

Klik op het fotoboek voor fotogalerij van Bailey

 

Karakter

Bailey is op 3 februari 2016 bij ons komen wonen. Ze komt van Cattery Tayside. Na jaren gefokt te hebben met de brits korhaar in de kleur black silver tabby hebben wij toch een black silver shaded poesje aangeschaft met het doel ook daar mee te fokken.

Meteen bij binnenkomst werd zij eigenlijk al opgenomen door onze andere poezen. Ze is geweldig lief en aanhankelijk. Ze weet met gemiauw duidelijk te maken dat ze iets van ons wil. Bailey heeft een heel mooi postuur, echt een brits korthaar met brede ronde kop, ronde ogen, dikke poten en staart. Verder heeft ze een geweldige vacht ("crispy"), die lekker zacht aanvoelt. Ze doet ons vaak aan een klein ijsbeertje denken. Het is een actieve poes en lekker speels.

Bij zilver shaded kittens ontwikkeld zich over de rug en bovenkant staart een schaduwwaas, vandaar de naam "shaded", alsof er een lichte schaduw boven op de poes valt. Katten en poezen van deze kleurstelling blijven in het algemeen wat kleiner dan de effen kleuren van de brits korthaar.

 

Bijzonderheden

 
Geb.datum 22-10-2015
Bloedgroep A
PKD negatief
FeLV negatief
FIV negatief
Oogkleur Groen
Vader Claudius von Burg Weissensee
Moeder Silver Xavienna Kafidim  
 
Dierenarts
 
Bailey staat onder toezicht van Dierenkliniek de Vossenbrink in Delden (OV).