B-nest

 
Van links naar rechts: Balou (Missty), Bibi en Boris
 
Wilt u de foto's van ons tweede nest (B-nest) van She-Tah zien, klik dan op de foto hier onder.
 
 

She-Tah is van 21 tot 23 september 2009 bij de dekkater Sir Snow van Cattery of the Plantation geweest. De website van deze cattery vindt u hier
 

Op 7 oktober is het wel zeker dat She-Tah zwanger is. Ze is ongeveer 300 gram aangekomen in de afgelopen 3 weken, haar tepeltjes zijn meer opgezet en rose gekleurd. Ook slaapt en eet ze meer en ze wil graag meer aandacht van de baasjes.
Op 7 november is ze bijna 8 weken zwanger en in totaal 1230 gram gegroeid. Dat is 40% van haar gewicht vr de zwangerschap.
Ze ziet er ook echt uit als een rond tonnetje ! Vaak gaat ze languit op de grond liggen, wellicht om de kittens de ruimte te geven.
Afgelopen week hebben we voor het eerst de kittens zien bewegen en ook gevoeld. Dat is en blijft toch een bijzondere ervaring. Nu maar proberen enige indicatie te krijgen over het minimale aantal kittens d.m.v. de bewegingen die we zien. Dat geeft natuurlijk nog geen garantie, maar het is wel leuk om te gissen.
De werpkist hebben we alvast klaar gezet. Bij het eerste nest heeft She-Tah deze plek keurig als nestplaats gebruikt.
Op 20 november woog She-Tah maar liefst 4605 gram! Dus 1605 gram in totaal aangekomen tijdens de zwangerschap (ruim 53% van haar oorspronkelijke gewicht).
's Nachts begon She-Tah onrustig te worden en nam ze ons al mee naar de werpkist. Ze wilde niet meer alleen zijn.
 

Op 21 november (67ste dag) tussen 15.00 en 16.30 uur is She-Tah de trotse moeder geworden van 3 gezonde kittens. Bijzonder is dat ze er alle 3 heel verschillend uit zien. Er zit een spotted poesje Bibi (118 gram), een blotched poesje Balou (108 gram) en een heel zwart katertje Boris (110 gram) bij. De laatste is een hele donkere spotted. Later komt de spottekening wel meer tevoorschijn.
De kittens drinken en groeien goed
. She-Tah laat weer zien een uitstekende moeder te zijn.
Op 5 december zijn de kittens 2 weken en gemiddeld maar liefst 340 gram. De oogjes zijn nu goed open en mooi donkerblauw gekleurd. Ze beginnen onwennig kleine uitstapjes te maken.
Op 12 december zijn ze 3 weken en gemiddeld 450 gram. Ze verblijven vanaf nu in een mooie ruime hondenbench zo dat ze lekker veel ruimte hebben met een krabpaal en alvast een klein kattenbakje.
Op 19 december zijn de kitten 4 weken oud. Voor het eerst krijgen ze wat kattenmelk gemengd met babyvoeding met kip er in. Wonderlijk dat ze dat toch meteen oplikken. Ook werden na 4 weken de kittens en onze volwassen poezen ontwormd. Dit wordt op een leeftijd van 6 en 8 weken herhaald. En vervolgens worden de kittens maandelijks ontwormd tot ze een half jaar zijn. Daarna 2x per jaar blijven ontwormen, ook als de poezen niet buiten komen.
We merken ook hoe belangrijk een goede socialisatie is. De kittens vinden het leuk om gepakt en geknuffeld te worden, ze zitten vaak al verwachtingsvol naar je te kijken omdat ze aandacht willen. Ze blijven ook rustig liggen op je hand of schoot, zelfs op hun rug om geaaid te worden.
5 januari wegen de kittens gemiddeld 880 gram op een leeftijd van 6 weken en 3 dagen. Ze rennen nu door de kamer, klimmen uit de bench en springen ineens van de grond op de bank. Ze zijn ook volledig zindelijk.
29 januari wegen de kittens ongeveer 1350 gram, ze zijn dan 10 weken. De eerste inenting tegen katte- en niesziekte heeft vorige week plaats gevonden.
De tweede inenting vond plaats op 12 weken.
Op 13 weken leeftijd hebben 2 van de 3 kittens ons verlaten, ze wegen dan gemiddeld maar liefst 1800 gram !
 
- Balou (roepnaam Missty), het blotched poesje, gaat naar Ingrid en Richard in Garijp (Friesland)
- Boris, het donkere spotkatertje, gaat naar Bjorn en Marleen in Arnhem
-
Bibi, het lichte spotpoesje, houden we zelf.
 
Voor het bekijken van een kort filmpje, klik op de onderstaande links:
filmpje 1

filmpje 2
filmpje 3
filmpje 4