A-nest

 
 
Wilt u de foto's van ons eerste nest (A-nest) van She-Tah zien, klik dan op de foto hier onder.
 
 

She-Tah is van 1 tot 4 december 2008 naar de kater Bodyguard van Cattery Rimare in Zoetermeer geweest. Hun website kunt u hier zien: http://members.ziggo.nl/rimare.
We hadden verwacht dat het diepe zwart en het donkere zilver van She-Tah (spotted) juist heel goed gecompenseerd zouden worden door het lichtere zwart en het super lichte zilver van Bodyguard (blotched). Dat kwam ook aardig uit. Verder heeft deze kater hele mooie groene ogen en een hele brede kop.

Op 31 december was het wel duidelijk dat ze zwanger was want haar tepeltjes begonnen al flink roze te worden en op te zwellen. Ook  haar gedrag was veranderd. Ze kwam heel vaak gezellig op schoot liggen, ze sliep meer en at meer.
Op 2 februari 2009 was ze al 1245 gram gegroeid, ze was toen 9 weken zwanger. Dat kon je ook wel zien. Ze begon ook echt ronder te worden aan beide zijkanten. Het op de vensterbank springen of hoger ging al meer bedachtzaam. Logisch, ze was 43 % in gewicht toegenomen !

Op 5 februari 2009 tegen 22.00 en 22.30 uur heeft She-Tah 2 kittens ter wereld gebracht, 1 spotted en 1 blotched kitten.
Natuurlijk al gauw een paar foto's op de website gezet.
Wij hadden er minstens drie verwacht, gezien de toename in gewicht en de vele bewegingen die wij gezien hadden in de buik. En wat gebeurde er tot ieders verbazing ?! Inderdaad, om 13.00 uur ( dus 15 uur later ! ) werd er nog een tweede spotted kitten gezond en wel geboren !
De koppies van alle drie de kittens zijn mooi licht zilver, dat geeft ze een lieve uitstraling.
Het zijn 3 poesjes:

Abby (de lichtste spotted), zij woont bij Patricia in Deventer.

Amice (de blotched), zij ging helemaal naar Monster (aan de kust, onder den Haag) en wordt verzorgd door Ilona en de rest van het gezin.

Alicia Dunya (roepnaam Dunya, de donkerste spotted), zij houdt Wouter en DaniŽlle gezelschap in Barneveld.

She-Tah liet zien dat ze een perfecte moeder is. Heel voorzichtig werden haar jongen door haar behandeld en ze lette goed op waar ze waren. Ze liet het ook heel goed toe dat haar kittens gepakt en geknuffeld werden. Ze ging dan zelfs vaak bij je op schoot naast het kitten zitten.
De kittens werden geboren met een gemiddeld gewicht van 100 gram en na 13 weken bij vertrek wogen ze ongeveer 1450 gram. Dus flink gegroeid !
Op 4 weken leeftijd kregen ze voor het eerst een beetje pap, kattenmelk gemengd met een beetje fijngeprakte blikvoeding.
Na  4 weken hebben we ook de kittens en onze volwassen poezen ontwormd. Dit werd op 6 en 8 weken leeftijd van de kittens bij alleen de kittens herhaald.
Na 6 weken waren ze al aardig zindelijk.
Spelen vonden ze geweldig leuk, vooral hun zusje in haar oor, poot of staart bijten was erg leuk. Maar dan kon je wel iets terug verwachten! Ze hadden heel veel aan elkaar. Lekker rennen en klimmen in de grote woonkamer, daar wordt je wel moe van, maar ze vonden het geweldig.
We merktenen ook hoe belangrijk een goede socialisatie is. De kittens vonden het leuk om gepakt en geknuffeld te worden, ze zaten vaak al verwachtingsvol naar je te kijken omdat ze aandacht wilden. Ze bleven ook rustig liggen op je hand of schoot, zelfs op hun rug.
Na 8 weken zijn ze ingeŽnt tegen katten- en niesziekte. Deze enting werd na 4 weken nog eens herhaald. De poesjes werden ook helemaal nagekeken door de dierenarts en ze kregen hun eigen "Dierenpaspoort".
De kittens dronken op een leeftijd van 8 weken nog maar weinig bij She-Tah en ze aten zo'n 5 keer per dag blikvoeding gemengd met kittenbrokjes en kattenmelk.